07-12-07

Amerikaans-joodse lobby : "Kosovo onafhankelijk in mei 2008" - Wanneer Brussel onafhankelijke Europese moslimstaat ?

Kosovo zal in mei 2008 onafhankelijk worden als de Verenigde Staten en de voornaamste landen van de Europese Unie resoluut de leiding nemen in het proces. Dit meldt de invloedrijke 'International Crisis Group' (ICG), gesponsord door de rijke Amerikaans-joodse zakenman Georges Soros. Maar het ICG benadrukt dat het Westen de druk op Servië moet houden opdat het land de realiteit zou aanvaarden.

U weet nu vanwaar de wind komt ...

De aanvaarding zal wel tijd kosten. Na de onderhandelingen tussen Serviërs en Albanese Kosovaren, moeten Frankrijk, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten snel hun plan voor een geweldloze overgang naar onafhankelijkheid uittekenen. Dit ondanks Servische en Russische tegenstand. De onafhankelijkheid is voorzien voor mei 2008, is in het ICG-rapport over Kosovo te lezen.

Volgens het ICG moet het westen zonder twijfel starten met hun plan over de onafhankelijkheid van Kosovo dat VN-onderhandelaar Marti Athisaari begin dit jaar heeft voorgesteld. Belgrado en Moskou hebben het plan verworpen en willen nieuwe onderhandelingen opstarten onder het leiderschap van de Verenigde Staten, Rusland en de Europese Unie.

De EU moet officieel tijdens hun Europese Raad op 14 december meedelen dat zij de onderhandelingen tussen Servië en Kosovo als beëindigd ziet en dat ze bereid is haar missie in Kosovo uit te voeren, aldus het ICG.

15:57 Gepost door Kris Roman in Kosovo en Metohiya | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.